27.01.11

Mārtiņš Freimanis miris.



Mārtiņš Freimanis pirms pāris dienām gripas dēļ smagā stāvoklī tika nogādāts slimnīcā.

Kā informēja viens no ierakstu kompānijas «Mikrofona Ieraksti» vadītājiem Guntars Račs, Freimanis miris Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC). «Viņam jau iepriekš bija hroniskas lietas, kas prasīja ilgstošu ārstēšanos un pret ko viņš varbūt nedaudz vieglprātīgi attiecās... Un rezultāts ir tāds, kāds tas ir,» sacīja Račs. Tomēr viņš piebilda, ka nav ārsts un precīzu diagnozi nevar sniegt.

LIC direktore Baiba Rozentāle pagaidām atteicās sniegt jebkādus komentārus.

Viņš apliecināja, ka mūzikas izdevējkompānija iesaistīsies mūziķa bēru organizēšanā. Račs teica, ka pašlaik par to tiekot lemts, par tālāko rīcību šajā jautājumā solot informēt ar preses paziņojumu starpniecību. Mūzikas ierakstu kompānija izsaka milzīgu līdzjūtību mūziķa piederīgajiem un faniem.

Mārtiņš Freimanis (dzimis 1977. gada 7. februārī, Liepājā, Latvijā) ir grupas "Tumsa" vokālists. Viņš ir arī komponists, aktieris, dzejnieks un televīzijas raidījumu vadītājs.




Kopš 1994. gada nogales Mārtiņš Freimanis ir grupas Tumsa solists. Kopā ar grupu ir iznākuši 6 albumi, tādējādi padarot Freimani par vienu no populārākajiem Latvijas dziedātājiem. 21. gadsimta sākumā, kad grupa jau bija nostabilizējusies Latvijas mūzikā, Freimanis sāka komponēt dziesmas un rakstīt dziesmu tekstus arī citiem izpildītājiem. 2002. gadā iesākās viņa sadarbība ar Lauri Reiniku, kad Freimanis sarakstīja vārdus viņa komponētajām un izpildītajām dziesmām.



2003. gadā Mārtiņš Freimanis kopā ar Reiniku un Yanu Kay izveidoja grupu F.L.Y., kas ar dziesmu "Hello From Mars" uzvarēja Latvijas Eirovīzijas nacionālajā atlasē. Lielajā finālkoncertā, kas norisinājās Rīgā, grupa ieguva tikai 24. vietu. 2004. gadā Freimanis iesāka sadarbību ar grupu Putnu Balle, komponējot viņu dziesmas. 2005. gadā Eirovīzijā ar Mārtiņa Freimaņa dziesmu "The War Is Not Over" piedalījās Putnu Balles dalībnieki Valters & Kaža, kas konkursā ieguva 5. vietu.





2004. gadā klajā nāca Mārtiņa Freimaņa dzejas krājums "Zālīte truša dvēselei", kurā līdzās dzejoļiem atradās arī "Tumsas" dziesmu teksti. Kā aktieris Freimanis uzmanību izpelnījās titullomā Liepājas teātra izrādē "Kaupēn, mans mīļais". 2005. gadā Freimanis piedalījās Arvīda Krieva kinofilmā "Man patīk, ka meitene skumst" 2007. gada 15. novembrī Mārtiņš Freimanis debitēja LTV seriālā "Neprāta cena".

Līdzjūtība Mārtiņa tuviniekiem.

Dokumentālā filma par Mārtiņu Freimani:



Atvadīšanās no Mārtiņa Freimaņa notiks 3.februārī Rīgas krematorijā no plkst. 15.00 -16.00,  Varoņu 3a, Rīgā



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru