30.01.11

Dīvainā Latvija un nedēļas notikumi.

Notikumiem bagāta izvērtās šī nedēļa mūsu mazajā Latvijā.
Otrdienā policistu bariņš uztaisa trādirīdi pa visu Jēkabpili, un vienu policistu vēl nošauj, ķeksīša pēc, tomēr aizmukt neizdevās, kas atkal ir slikti. Divi no laupītājiem bija elitārās vienības “Alfa” speciāli apmācītie “komandosi”, kas izraisa manī izbrīnu, jo kā tas nāk, ka izdresētie, un speciāli apmācītie, kuriem treniņi šaušanā notiek vai ikdienu, nevar trāpīt pārs lauku rajona policisitem, sākotnēji domāju, ka viņi tiešām tēmēja tā, lai tikai ievainotu, tomēr, kā liecina pēdējie raksti medijos, viens no laupītājiem piegājis klāt inspektoram, kad tam beigušās patronas un iešāvis kaklā, bez tam taktiskā plānošana šoreiz arī acīmredzami bija nofeilojusi un par to ka Jēkabpilī jau sen darbojas Anglijas CCTV analogs, sen jau visiem ir zināms, vietējais zvejnieciņš tikai brīnumainā kārtā neatrāvās no garām skrienošajiem laupītājiem un kļuva par dienas varoni:)

Ko no šī gadījuma var secināt? Arī mūsu vietējie policisti ir tādi paši kā pārējā sabiedrības daļa un nebūt neizceļās ar augstiem morāles vai godīguma standartiem. Specvenībā “Alfa” acīmredzami nevis trenē “komando”, bet tiek dzerts šņabis un no elites tur nav ne vēsts. Ierindas policistiem tiek piešķirts par maz patronu, kas netīšām var beigties. Bet pats galvenais, šauj viņi visi, vienādi slikti.

Tviterī, draugos un ziedot lv sāka aicināt līdzcilvēkus ziedot jauna un nevainīga latviešu puiša mirstīgo atlieku transportēšanai uz Latviju, bet nevainīgais puisis - dobelnieks Edgars Rieksts, izrādījās vienkāršs narkokurjers, kas naudiņu pelnīja arī šādā veidā, kas patiesībā ir diezgan skarbs veids kā tikt pie “easy money”. Krievi teiktu tā: Za čto barolsja na to naparolsja.

Ceturtdienā paņem un nomirst Mārtiņš Freimanis, vienkārši no gripas, kas pa lielam ir liels zaudējums Latvijas estrādei, un sabiedrībai, jo Mārtiņš daudzu cilvēku atmiņās ir palicis kā foršs dziedātājs un talantīgs aktieris. Bet acīmredzot nāve neizvēlas vai tu esi jauns vai vecs, bagāts vai nabags, tā vienkārši pienāk tad kad pati izvēlas brīdi... Nu Ok, tas nav pozitīvais stāstiņš un kā jau man daži bloga lasītāji bija norādījuši, es nedrīkstu bloga apmeklējumu audzēt uz citu rēķina:):):) tāpēc tēmu neturpināšu...

Bet dīvainā Latvija nedēļu noslēdza ar paziņojumu:Apsūdzētā nāves dēļ Augstākās tiesas (AT) Senāts beidzot ir izbeidzis kriminālprocesu par 2009.gadā veikalā "Maxima" izdarītu 19 santīmus vērtas "Maggi" buljona paciņas zādzību. Kas ir diezgan interesants gadījums, un jautājums pat nav tajā, bij tas cilvēks badā vai arī nozaga to buljona kubiciņu aiz nav ko darīt, bet gan tajā, cik šis process izmaksāja nodokļu maksātājiem, jo apsūdzētais acīmredzami tikai aizvests uz policijas iecirkni kur arī pārgudru seju uztaisījis policists uzsāka nopratināšanas procesu, un piefiksēja liecības, tad ar to visu papīru kaudzi steidzās pie kriminālpolicijas priekšnieka, lai šis pasaka, ir tur nozieguma sastāvs vai nav, atkal tiek uzrakstītas papīru kaudzes un lieta nonāk tiesvedībai, tiek vēl uzdrukātas pavēstes, tiek veikti pieprasījumi dažādām institūcijām kamēr 19 santīmu vērtā buljona kubiciņa lieta jau ieguva 50-70 lapu apjomu, tā sacīt, lai ir ko palasīties visiem interesentiem, un vēl tiek organizētas tiesas sēdes, kā rezultātā ir tikušas notērētas apmēram 80 darbastundas un procesā iesaistīti ir bijuši vismaz 16 cilvēki. Tas arī norāda uz mūsu tiesu sistēmu kopumā, kas ir pilnīgs uz redzēšanos pasākums.

Nu tāds man lūk sanāca Latvijas svarīgāko nedēļas notikumu apskats manā skatījumā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru