20.01.11

Veikali sāk obligāti pieprasīt PIN kodu

Beidzot klāt ir tā diena, kad arī visi Latvijas tirgotāji ir ieviesuši PIN koda pieprasījumu maksājumu kartēm, jo pirms tam bieži vien ar Jūsu pazaudēto vai nozagto karti varēja bez problēmām norēķināties, vai katrā veikalā, pat nezinot jūsu kartes PIN kodu. Par ko jūs protams iebildāt, savukārt lielākās problēmas tas sagādāja tieši vekalu īpašniekiem, jo tie arī vienīgie lielākajā daļā gadījumu palika zaudētājos, jo naudu par pārdotajām precēm tā arī nesaņēma.
Nezinu kad sekos oficiāli paziņojumi no LETA, bet vakar vēl pārliecinājos, ka atsevišķos veikalos PIN kods pieprasīts netika.

1 komentārs:

  1. Njā ar to karšu lasītāju, kam nepieciešams ievadīt pinkodu sākumā veikalos bija manāmas problēmas, jo daudzi cilvēki pat nemācēja ar to aparātu apieties, bet nu jau, kad šis jaunievedums pastāk vairāk kā mēnesi situācija ir manāmi uzlabojusies un, piemēram Rimi veikalos vairs nav tik traki garas rindas.
    Jāatceras, ka tas tomērt tiek darīts, lai aiztaupītu klapatas, kas var gadīties, ja tiek nozaudēta karte, kurā atrodas visa grūti sūri pelnītā nauda!

    AtbildētDzēst