05.05.13

Krievijā atļaus zagt pārtiku lielveikalos.



Krievija mēģina jaunus paņēmienus sociālo problēmu risināšanā.

Maznodrošinātajam iedzīvotāju slānim Krievijā tiks atļauts, tāds pārtikas iegūšanas veids, kā sīkas zādzības no lielveikaliem.
Jā, tieši ar šādu paziņojumu nāca klajā Valsts Padomes komisijas sēdē, kurā tika izskatīti jautājumi par sociālo politiku, jo pavisam nesen, kad KF prezidents V.V.Putins atbildēja uz jebkura vienkārša Kreivijas iedzīvotāja jautājumiem,  vairāki iedzīvotāji bija uzdevuši tieši šādu jautājumu – kā mums izdzīvot?
„Protams tas nenozīmē, ka tagad varēs ieiet veikalā un izzagt visu veikalu – precizēja Augstākās Padomes pārstāvji, - bet nozagt mazu gabaliņu desas, lai pietiktu brokastīm, vai kādu kārbiņu ar pastēsti – tiks atļauts”
Lielveikalu ķēžu īpašnieku aprindās valda sapratne par jauno likumdevēju sociālās aizsardzības iniciatīvu.
„Mēs jau esam devuši attiecīgus rīkojumus sava lielveikalu apsargiem, ja apsargs pamanīs, ka apmeklētājs cenšās nozagt kādu nedārgu produktu, tad apsargam ir jāizliekās, ka viņš to nav pamanījis, un jāpaiet mazliet tālāk uz citu tirdzniecības zāles pusi, lai netraucētu šim sociāli neaizsargātajam cilvēkam, realizēt iesākto nodomu”, tā informēja «X5 ритейл групп», pārstāvji, kuriem pieder tādas populāras  lieveikalu ķēdes, kā «Пятерочка», «Перекресток» un citas.
Kā izteicies smixer.ru  korespondentu satiktais Lielā Tēvijas Kara veterāns, „pensija mums nav liela, un ar to praktiski nav iespējams izdzīvot, bet tas ir ļoti labi, ka valsts domā par mums, un atļauj vismaz ēdienu nozagt.”
Kāda cita pensionāre par šo likuma iniciatīvas ieviešanu bija izdzirdējusi pa televizoru, un viņa uzreiz devusies nozagt sev siera gabaliņu, bet apsargs teicis, ka zagt vēl nedrīkst, tāpēc ir mazliet vēl jāpagaida.

Jaunais likums, kurš turpmāk atļaus mazturīgo iedzīvotāju slāņiem zagt veikalā pārtiku, stāsies spēkā 2013. Gada 1. Jūnijā.
Krievijas interneta plašumos, jaunais likumprojekts tiek diskutēts un apspriests pilnā sparā.

8 komentāri:

  1. Nez cik bieži varēs iet to darīt?

    AtbildētDzēst
  2. vspār jau tur administratīvais pārkāpuma protokols tiek noformēts, ja zādzība veicī ir lielāka par 1000Rubļiem, a ja nav, tad pakrata ar pirkstu un laiž mājās, tā ka jegas nav, un nekas no tā nemainīsies, kā zaga tā zags, vairāk nebūs, mazāk arī ne.

    AtbildētDzēst
  3. Neticu, tak šitā bomži ies uz veikaliem, kā uz darbu.

    AtbildētDzēst
  4. Mums šito arī vajag Latvijā, lai studenti varētu iet un paēst no rītiem lielveikalos par brīvu.

    AtbildētDzēst
  5. HAHAHA GANDRIZ NOTICEJU

    AtbildētDzēst
  6. Vācijā nav jāiet uz veikalu zagt, bet pilnīgi normālus produktus var saņemt trūcīgo atbalsta centros, kuri tur ir par brīvu un visi stumjas prom ar normāliem ratiem.

    AtbildētDzēst