02.05.13

Apollo 17 misijas operatora skarbais liktenis.



Daudzi no mums ir redzējuši šos kadrus, kad Apollo-17 pameta Mēnesi, bet ne visi zin cik skarbs  ir šī varonīgā operatora  liktenis.  Attīstīt kinofilmas lentu viņam vajadzēja jau pilnīgā vientulībā, jo viņa biedri jau bija atpakaļceļā uz Zemi. Skābeklim beidzoties šis varonis nosmaka. Es domāju, ka amerikāņiem vienkārši  būtu pienākums atgriezties atpakaļ, lai šo varoni, kaut vai cilvēcīgi apglabātu.




Mani arī satrauc šī vienkāršā un  varonīgā amerikāņa liktenis, kurš atdevis savu dzīvību par labu ASV varenības pierādīšanai. Kaut gan iespējams, ka tas bija kāds nelegālais imigrants, vai kāds uz nāvessodu notiesātais, kuru NASA slepeni  nogādāja Apollo bagāžnieka nodalījumā.
Es vēršos pie visiem labas gribas cilvēkiem ar aicinājumu rīkot simboliskas akcijas visā Latvijā ar prasību ASV Prokuratūrā izmeklēt noslēgtā darba līguma noslēgšanas apstākļus, kosmosa kuģa ekspluatācijas pārkāpumus, un šī, nevienam nezināmā operatora nāvi , kurš ar savas dzīvības cenu spēja fiksēt tik lielu soli visai cilvēcei.
Bez tam, šī varoņa vārds ir Ginesa rekordu grāmatas cienīgs, jo šim cilvēkam bija neticami daudz spēka, ja jau viņš varēja arī iemest attīstīto filmas materiālu, kosmosa kuģī, kurš jau atradās orbītā.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru