01.05.11

Affiliate tīkli Latvijā

Tā es noslinkojis kādu laiciņu neko jaunu pie sevis neesmu ierakstījis, arī tādas foršas tēmas nebija par ko uzrakstīt.
Tad nu šodien saņēmos un uzrakstīšu gan.
Tie kuri daudz maz seko līdzi interneta mārketinga procesiem mūsu mazajā Latvijā, nevarēja nepamanīt, ka nolaunčojušies ir veseli 2 jauni affiliate tīkli, visi ar starptautisku ievirzi, jo vienā pašā Latvijā tā īsti darīt nav ko.
Parādījās http://aff.cms.lv tad dažas dienas vēlāk arī http://www.pay4result.lv .
Kas nozīmē, ka konkurence paliek asāka un tīklu vadītāji tagad spiedīs uz visiem saskaitāmajiem, gan uz kvalitatīvu reklāmdevēju un partneru piesaisti, gan reputācijas spodrināšanas un savu tīklu popularizēšanas.
Jaunu tīklu parādīšanās pie Latvijas apvāršņiem nav nekāda revolūcija, bet tikai loģisks iznākums, kur ir pieprasījums, tur rodas arī piedāvājums. 

Jau kādu laiku Latvijā strādāja arī Inspired veidotais affiliate tīkls, kas pamanījies izcelties tikai ar vienu rādītāju: klasisks piemērs, kādā tīklā iesaistīties nedrīkst.
Tad nu visu pēc kārtas, pa lielam šis veidojums parādījās lielas mediju aģentūras paspārnē kurā džeki kādu dienu uzpīpēja un teica apmēram tā - hmm mēs taču apkalpojam nez cik tos uzņēmumus, veidojam viņiem stratēģijas un bīdam reklāmas kampaņas, kāpēc gan mums nepamēģināt arī noslaukt no viņiem piķi par to, ka bīdam viņiem cauri arī partnerprogrammas, sacīts-darīts: Tiek uzrunāti esošie un potenciālie reklāmdevēji un visiem tiek piestāstīts, cik tā būs forša lieta, un ka viņu baneri tiks gāzti visās iespējamajās lapās, saitos, blogos etc. Daži arī noticēja un parakstījās arī uz šo pasākumu.
Bet pašos pamatos šim veidojumam bija paredzama neveiksme.
Tīkla vadītājs par affiliate mārketingu saprata apmēram tikpat daudz cik no kosmosa kuģu būvēšanas tehnolģijām un procesiem, un tādēļ sāka braukt aizvien dziļāk purvā...
Reklāmdevēji uzdeva jautājumus, atbilžu nebija, pareizāk sakot tās nebija atbildes, bet atkal “ūdens liešana” neapmierinātība auga, tīkla vadītājs lavierēja, meklēja jaunus klientus, mēģināja iesaistīt affiliate partnerus, un tā tas process kā pusnospiesta skudra vilkās pa ceļa malu. Ne tik sen atpakaļ, mēs visi internetā pamanījām, ka visos lielākajos portālos sākusies svara samazināšanas līdzekļu reklamēšanās invāzija...Viss jau būtu jautri un pareizi, ja vien šo kampaņu nebūtu uzveidojis pats tīkla vadītājs ar viņa rokās esošajiem resursiem.:)
Parādīja klientam performanci, visi applaudēja un atkal nomierinājās.
Nākošais vakars uz ezera atkal šī tīkla izpildījumā bija KIA automašīnu tirdzniecība izmantojot viņu affiliate tīklu, un kad LETA parādījās ziņa, ka jau pirmās divas automašīnās iztirgotas, viena pateicoties ziņai Twitter, otra no banera kurš atradās Diena.lv, es no krēsla nokritu. Pasniegt tupu reklāmrakstu par to ka tie bijuši divi atsevišķi partneri, jo Twitterī ziņu palaida pats Inspireds un Diena.lv baneri gan jau arī paši bija ielikuši, jo neba jau LV ierindas affileiters ar saviem 500Ls mēnesī income, spētu pacelt tādu reklāmas kampaņu, un vēl pasaka, ka Inspired affiliate tīkls ir reāli ubermegakruts projekts. Uzdevu sev jautājumu, kādēļ gan Madara Cosmetics pie viņiem affiliate tīklā aizgājuši, tas bija izmisums vai arī nezināšana? Jeb vienkārši atkal tika sasolīti zelta kalni, jo Madara Cosmetics varētu diezgan labi iziet arī starptautiskajā affiliate tīklā, bet ar šādu tīklu, tai atkal tas ir solis atpakaļ.

Tad nu viens ir skaidrs, ja nu tu tiešām vēlies pelnīt LV internetā, šim tīklam ej ar līkumu, abi jaunie, lai ieskrienās, laiks rādīs, lai arī zinot Aigara pieeju pie procesu virzības, jau šobrīd varētu likt prognozes, ka pay4result.lv ar laiku paliks visietekmīgākais tīkls arī Latvijā:) Veiksmi darbos.

9 komentāri:

  1. Beidz līst Aigaram dirsā. Mēs visi labi zinām, ka pagaidām visi šie trīs ir pēdējie sūdi.

    AtbildētDzēst
  2. Man liekas ka vienīgais kas lej ūdeni esi tu, jo nevienu konkrētu iemeslu kāpec inspireds ir sūds, no tevi tā arī neesmu dzirdējis. Drošvien kārtējo reizi obidno ka speciālists nav paņemts bariņā :D

    AtbildētDzēst
  3. Nu ko Inspireds aktivizējies?:):):) tas labi, skaidrs ka Inspireds ir absolūti galīgi garām pasākums, ko tad Jūs tā anonīmi pakomentējāt? Iekomentējiet publiski, pasmiesimies kopā:):):)
    Konkētos iemeslus, ļoti pat konkrēti uzskaitīju, vēl detalizētāk nepieciešams? Bariņā.. kas tad tas par bariņu?

    AtbildētDzēst
  4. Nu tad pastāsti ar ko atšķiras inspired no pay4results ? Vienā strādā Tavs guru, bet otrā laikam džeki Tevi aplauza/uzmeta/nepaņēma tīmā !? :)

    AtbildētDzēst
  5. Nu tad Erdogan tev jau tas būtu jāzina, ka Inspireds pats sākotnēji iespējams gribēja ar igauņiem strādāt, tikai aplauzās, un nav pay4results nekādi guru, vienkārši, pazīstu cilvēkus kuri reāli strādājuši daudzos citos pasualē populāros tīklos un zina kā ir jāizskatās normālam tīklam, nevis kā Inspireds kaut kādu licenci nopircis, tagad baigais tīkls skaitās.
    Erdogans Apaļjais--hehehehe labi izštukots, uzreiz var redzēt aģentūras viedos prātus:) Mani neviens tur nav ne uzmetis, ne nepaņēmis, Pēteri pat dzīvē neesmu nekad dzīvē saticis, tā ka viss ir normāli, tas ir tikai skats no malas, tas, ka te kādam konkurence grauž kaulā, tas nu gan ir redzams.

    AtbildētDzēst
  6. Hehe anonīmie uzbrūk. Inspired pat nav drosmes atklāties, kas komentē. :)
    Šeit es pilnībā piekrītu Ga4am. Inspired aff proga bija pamatīgs feils, kādu brīdi patestēju kā affs, bet tie piedāvājumi par sms bombām aka uzzini nāves datumu vai citi līdzīgi pribambasi bija pilnīgs sviests. Kopš acai berry tipa produktu laikiem no šādiem produktiem cenšos turēties tālāk, jo tā ir cilvēku čakarēšana un naudas izvilkšana. Mani pat nebrīdinot izmeta no tās progas. Vobšem izskatās uztur to progu vairāk ķeksim, jo pasaules tīklā klientiem to piedāvā. Bez pieredzējuša vadītāja un labas aff bāzes tur nekas labs arī nesanāks.
    cms pagaidām agri spriest, jo maz piedāvājumu, bet izskatās cerīgāk, vienīgi tas ka subid konvertācijām nespēj nodrošināt gan ir feils pagaidām
    par pay4results it kā jau balstīts uz pasaules CPA tīklu standartiem un piedāvājumu arī vismaz igauņos daudz vairāk, bet spriežot pēc pašu sniegtajiem cipariem viņiem ir ļoti maz affiliates pašreiz un attiecīgi maz trafika spēj nodrošināt saviem klientiem, tapēc esmu nedaudz vīlies, jo domāju ka igauņi varētu būt tikuši tālāk nekā LV šajā jomā, bet nekur tālu vismaz šis tīkls vēl nav ticis, kā saka jāķeras pie aff armijas audzēšanas, izglītošanas un tml, savādāk ilgi neizdzīvos, ja nespēs parādīt rezultātu klientiem. Bet nu skatos ka arī Igaunijā kredītu kantori ļoti cer uz affiliate partneriem savu tirgus daļu celšanai, jo 2/3 piedāvājumu ir kredīti. Nav brīnums ka cms arī sāka ar šiem.

    AtbildētDzēst
  7. stāsti, cik santīmus esi nopelnījis? :)

    AtbildētDzēst
  8. Latvijā ir Lattelecom un nekas cits nekad nebūs. Atkārtošos - nekad. Neviens neķēpāsies ar 5 santīmiem par tūkstots klikiem (sarkasms) vai tirgot kkādus kredītus savā lapā. Normāls affilate cilvēks reklamē labas, noderīgas, izdevīgas lietas.
    Šito rakstu atradu meklējot Madara affiliate - skaidrs, viņi ir tajā mēslainē Inspired, kur strādā cilvēki, kuri pirms pāris gadiem nodirsa twitterī affiliate mārketingu - iesaku, nekad nedariet darbu, kas Jums riebjas..
    P.S. Te atradu Madara starptautiski - http://join.affiliatebot.com/?program=1910
    P.P.S. Tiešām viņiem bija grūti tikt kādā affiliate windows, webgains, cj?!? Stulbi, labs produkts, a jēga affiem nekāda, ja nemaldos, tad šallīšu un želejgalvu tīklā nevaz privātpersonas nevarēja pieteikties, vismaz kādu laiku atpakaļ.
    P.P.P.S. No ārzemēm atrodas dažas manas aff lapas Latvijā un sazinās, laikam jau mūsējiem tas nemaz nav interesanti aka nav speciālistu, kurš vispār atrastu kādu lapu, kur nodarbojas ar affiliate mārketingu. Laikam zina tikai kādu oho.lv šie visi "speciālisti".

    AtbildētDzēst