18.08.09

CCTV in operation

Kamēr cilvēki mēģina savilkt jostas kopā, un kā galvenās prioritātes šobrīd ir izvirzījuši : drošību, veselību un izglītību, jaunais Rīgas mērs N.Ušakovs, beidzot nāk ar atklāsmi, ka tomēr vajadzētu palielināt videonovērošanas kameru skaitu Rīgas pilsētā, lai tadejādi mēģinātu samazināt noziegumu skaitu, kas notiek Rīgā. Un šajā brīdī manas pārdomas nonāca nu jau par leģendu kļuvusī britu CCTV sistēma, izrādās, pa visu Rīgu ir izvietotas apmēram 25 videonovērošanas kameras!!! No kurām 3 ir ieliktas tuneļos un visa lielā daļa sabāzta pa Vecrīgu, mēs šeit neskaitam privāti uzliktās videokameras, kuras uzmana aizmidzis pensionārs, vai kārtējās Evorists, kurš patiesībā tikmēr sēž netā, un domā par pavisam ko citu.

N.Ušakovs šodien ir uzdevis policijas šefam, lai tas izrēķina cik maksātu apmēram 100 kameru iegāde un uzstādīšana...WOW...šitāds lēciens no 25 uz 100.
OK es piekrītu, ļoti kardināli palielināsies atklāto noziegumu skaits, bet vai tiešām iepriekšējo mēru laikā tas nevienam neienāca prātā un bija citas štelles ko bīdīt?
Man tik mīļajā Mančesterā, kas atrodas Anglijas ziemeļos un ir mazāka par Rīgu, (ja neskaita pieguļošās teritorijas), jau 1998 gadā uztaisīja pirmo vienoto videokameru sistēmu (tobrīd no 19.gab, bet arī toreiz arī mums gāja labi), un tad briti gāja vieglāko ceļu, un vienojās ar privātajiem uzņēmējiem, lai tie pievienojas pilsētas drošības sistēmai, tādā veidā jau 2001 gadā, sistēmā saslēdza 300 videonovērošanas kameras, un nosedza gandrīz visus pilsētas stūrus.
Bet ne jau par Mančesteras huligānu tvarstīšanu ir stāsts. Jautājums ir kāpēc tieši tagad un, kas vinnēs šo konkursu, jo griezies, kā gribi šāda projekta izmaksas ir ļoti augstas jo sevī ietver plānošanu, konkursu organizēšanu, videosistēmu iegādi, uzstādīšanu un daudzas citas lietas...
Jautājums ir CIK TAS MAKSĀS? Un kurš uzvarēs šādā megakonkursā.... Ir sanācis dzīvē tirgot un visādi citādi ar šādām kamerām ņemties tad nu aprēkini ir sekojoši : Aptuvenās izmaksas normālā EU valstī būtu apmēram 1,8milj.Ls, Latvijā pieņemts visu reizināt ar 10 tā nu skatīsimies turpmāk ziņas un skatīsimies cik mana prognoze bija pareiza.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru