31.08.09

MAXIMA veicina skolnieku nodzirdīšanu?

Daudziem no mums 1.septembris ir svētki, kad atkal atverās skolu durvis, var satikt atkal savus draugus un paziņas, studenti atkal piepilda kopmītnes un skolas gaitas var sākties. 1.septembris ir Zinību diena un atceroties tos laikus, kad uz darba burtnīcām aizmugurē bija rakstīti pieklājības noteikumi, kuri jāievēro būtu katram, šobrīd skolai un skolotājiem tiek uzšpļauts un izglītības iestāde nav nekāds svētums, esam nonākuši tik tālu, ka pat tādas lielveikalu ķēdes kā MAXIMA, skolas preču gadatirgus ietvaros, kā prioritāti izvirza alkoholisko dzērienu tirdzniecību.
Un tas ir tikai dabiski, ka mazgadīgie dzērāji ne tikai paliek aprobežoti savās prāta spējās, bet arī bieži vien alkohola apdullināti uzbrūk cilvēkiem, lai apliecinātu savu pārākumu savu līdzaudžu acīs.

Manuprāt izeja būtu, ja tiktu pieņemti likumi, kas attiecas uz alkohola pārdošanas ierobežojumu, ar sodiem kās sāktos no 10 000Ls, licences zaudēšanu un reālo brīvības atņemšanu, nepilngadīgajiem kuri ir pieķerti alkohola reibumā, piespiedu sabiedriskos darbus un policijas kontroli. Un domāju, ka nākošajā 1.septembrī visi skolnieki vismaz 2x padomātu pirms paņemt kārtējo pudeli...

Attēls no MAXIMA reklāmas kataloga:

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru