09.09.09

MSI GX623 - jauns standarts starp budžeta klases portatīvajiem datoriem?


Bija man tā iespēja ietestēt jauno MSI garadarbu, te nu viņa apskats un mans redzējums uz lietām.

Atvērt MSI Gx623 sērijas laptopa iepakojumu ir mazi svētki , jo dators tiek pozicionēts kā geimeru gadžets, jeb tiek paredzēts to cilvēku auditorijai, kuri  pie datora 2/3 daļas no pavadītā laika pavada spēlējot dažāda žanra spēles.  Izņemot datoru no iepakojuma ir pirmais prieks, tas neizskatās kā widescreen dators, kurš līdzinās lielam dēlim , pulēta alumīnija korpuss un panelis, piedod datoram dārguma izjūtu, dizainiski es nekad neesmu iedziļinājies to vai citu datoru niansēs, jo datori manuprāt dalās divās kategorijās, smuki un nesmuki, šis ir OK. Jautājms ir sekojošs ko es var nopirkt par apmēram 500Ls tad kad es vēlos nopirkt laptopu, jeb portatīvo datoru.
Man likās interesanti piekrist izmēģināt šo datoru jo, tas likās superjaudīgs un salīdzinoši lēts, jo šādā cenu kategorijā ir grūti neuz ķerties uz reklāmām kuras mēs redzam ik uz soļa. Patiesībā mani vadīja vēl viens iemesls, kā ir evulucionējusi MSI 6oo sērija, no tiem laikiem, kad vispār MSI datori parādijās laptopu tirgū, un kas notika apmēram 1,5 gadus atpakaļ.
Apskats
500Ls kategorijā, mēs jebkurš varam iegādāties datoru kuram ir pilnais interfeiss, jeb visi iespējamie porti, videokamera un pieslēgumvietas, bet MSI izceļās ar vien lielu plusu, jeb dažādajiem darbības ekonomijas režīmiem, kas spēj optimāli noregulēt datora resursus, lai tas varētu pilnībā apmierināt mūsu uzdoto uzdevumu ar minimālu enerģijas patēriņu. Jāpiemin arī pilno klaviatūru, kā rezultātā ENTER taustiņš ir palicis pavisam maziņš, bet dubultprieks tiem, kuriem  ļoti bieži ir jāstrādā ar cipariem, jo te Jums atverās Numpada priekšrocības.
Ja pilno klaviatūru mēs varam sastapt jebkuram personālajam datoram, tad situācija portatīvo datoru tirgū krasi atšķirās, jo ne visi portatīvie datori ar tādu ir aprīkoti un tā pat ir nosaucama par ekstru.
Jāpiemin arī  procesors, kurš standarta versijā  ir komplektēts ar Intel Core2 Duo P7350, un tas nav nekāds vārgulis, tomēr MSI ir padomājis, kā izmantot overclocking tehnoloģiju, lai ar vienu taustiņa spiedienu, Jūs  savu datoru varētu uzforsēt un padarīt par apmēram 20% jaudīgaku. Pavērojot cenas un iespējas attiecīgajā 500Ls diapazonā, es nevarēju atrast līdzvērtīgu datoru, kurš spētu piedāvāt, vismaz līdzvērtīgas iespējas, BET piedāvā papildus labumus, lielāku cietā diska ietilpību, skaļāku un poplārāku zīmola nosaukumu, bet beigās izrādās, ka ir tikai vārdi, bet reālā seguma nav, vienīgais, kas mani kaitina un liekas neērti ir skrolla funkcijas neesamība tochpadam, jeb peles kontrolierim, peles taustiņi ir pārāk cieti, lsi tos nosauktu par ērtiem,  un tie kuri ir pieraduši rakstīt ar abam rokām sākumā ļoti bieži kļūdīsies spiežot kreisās rokas taustiņus, jo tie ir jocīgā veidā pavirzīti vairāk pa kreisi, mikrofons ir iebūvēts un atrodas kā reiz zem labās rokas plaukstas, un  kad Jūs strādājiet domāju  ka tam tur īsti nav vietas,  skaļuma regulēsana var notikt tikai izmantojot Function taustiņu, kas ir neērti, bet par mīnusu to nosauktu īsti nevar, bet almīnija korpss, tas Jums nav plastamss, nelokās, neieliecās,  un izskatās mūžīgs,  tāds ir datora korpuss.
Analizējam.
Modelis
MSI ir pieejams vairākās versijās, gan ar jaudīgakiem procesoriem, gan arī ar Blu ray rakstītajiem, bet par 500Ls mēs iegūstam, T7350 overclocked edition Core2 Duo procesoru HD 4670 videokarti, DVD  rakstītāju, 320 Gb  cieto disku, un 4 Gb operatīvās atmiņas. 3dmark 06 versijā veicot testus, tas spēja uzrādīt gandrīz 7000 „papagaiļus” un Windos Vista indekss to novērtēja ar atzīmi 5,8, zinātāji sapratīs par ko ir runa, bet nezinātājiem , varu teikt droši: tas ir ļoti augsts rādītājs tieši portatīvajiem datoriem. Pirmie pārsteigumi radās ieliekot spēles DVD disku, lai uzsāktu spēles instalāciju, dators sāk vibrēt, un troksnis parādījās apmēram tāds, it kā gaisā taisītos pacelties helihopteris, iespējams, ka manās rokās nonācis ražotāja brāķis, bet ja tā ir visiem , tad atvainojiet, MSI varēja mazliet pacensties. Runājot par datora izskatu, klaviatūra rada nepabeigtības sajūtu un liekas, ka būtu kāda apmales nosedzošā detaļa ir izņemta, vai aizmirsta pielikt. Tomēr kad diskdziņa troksnis norimst un dators turpina strādāt sev ierastajā režīmā un tiek  salīdzināts ar turpat blakus esošo IBM Lenovo T500, kas ir dārgāks un tomēr biznesa klases portatīvais dators, tad parsteidz šī MSI datora darba gaitas klusums. Visus interesē arī jautājums par baterejas dzīvotspēju, atbildot uz šo jautājumu, varu teikt droši 3 stundas uz pilnu jaudu Jūs šo datoru spēsiet darbināt tikai ar akumulatora palīdzību, kas gan nozīmē, ka tas jau ir palicis normāls standarts visiem portatīvajiem datoriem.
Tika izmēģinātas dažādas spēles Crysis, Call of Duty 5, Tomb Rider, Prototype, GTA4, GRID RaceDriver , kuras prasa lielus resursus un kuras gribās spēlēt uz pilnu jaudu, secinājumi kurus varēja izdarīt uzreiz, jā šo datoru var pilnībā nosaukt par geimeru datoru, jo tas pilnībā izdara tam uzdoto uzdevumu, gandrīz visas spēles iet uz maksimālajiem uzstādījumiem, par maksimālajiem uzstādījumiem es uzskatu, ja spēlei tiek uzliktas ne tikai augstākās izškirtspējas un vistālākas distances, bet arī ieslēgts Vsync un AA reizinātajs tiek uzlikts vismaz uz 8, tad tikai dažām spelēm prasās noņemt šos uzstādījumus, jo 40 kadri sekundē ir pamaz, Vairums spēļu velk uz max, GTA uz low apm 40fps, un crysis uz gamer iestatījumiem ir spēlējams, bet kas mani izbrīnija visvairāk, tā ir perfektā dzesēšanas sistēma, kas ilgstoši spēlējoties ar datoru neatļāva pat sajust karstumu nedz zem plaukstas, nedz datora apakšpusē, nedz sānos, kā tas ir ļoti daudziem portatīvajiem datoriem. Mīnuss ir pieminot datora monitora maksimālo izšķirtspēju, kas beidzas pie 1050p, bet jau populārajam FullHD signālam ir nepieciešams 1080p, tas tomēr ir uzskatāms par kartējo akmentiņu MSI dārziņā,  un ja datora monitora izšķirtspēja praktiski nav maināma, jo pārējie uzstādījumi uz monitora izskatās pašķībi, tas tomēr ir un paliek widescreen jeb platekrāna monitors un tas manuprāt nav forši.
Padomājot tikai par pašu jēdzienu oveclocking, tas nozīmē, ka datora iebūvētajam procesoram ir jānodrošina labāka dzesēšana, labāka barošana un vispārīgi ņemot, pat pārdomāta sistēmas uzbūve, mani pārsteidz fakts, ka MSI šo visu ir ņēmis vērā un tiešām ir par visu padomājis.
Ņemot vērā to, ka personālie datori lēnā garā mirst un to vietu ieņem portatīvie datori, mans secinājums ir sekojošs - šāds portatīvais dators ir ekselents PC aizvietotājs mājas datoram, jo tas spēj apmierināt jebkura datorlietotāja prasības, iebildumi pret monitora lielumi ir atspēkojami argumentā, ja Jums ir vēlēšanās skatīties lielā monitorā, Jūs to variet izdarīt, gan savā 50 collu lielajā plazma, gan 24 collu ārējā monitorā, kuru Jūs variet izmantot arī kā televizoru, bet tas jau ir cits stāsts
Kad mēs runājam par secinājumiem un pārdomām, kas pārņem, avadoties no šāda datora:
Ja man šobrīd  būtu apmēram  500Ls, ja es meklētu portatīvo datoru ar lielu veiktspēju, ja viņš patiesībā nav tik slikti nostrādāts, kā es apgalvoju (runājot par DVD diskdziņa radīto troksni), tad attiecība price/performance ir  8 no 10.
Datora +
·         Pilnais interfeiss
·         Lielā jauda
·         Pārdomātā dzesēšanas sistēma
Datora –
·         Datora dizaina nepabeigtības sajūta
·         Palielais svars 2.7 kg
·         Dīvaini iebūvētais mikrofons
·         Ļoti neērts touchpads un peles taustiņi
Tāda arī mana gala atzīme: 8 no 10 iespējamajiem papagaiļiem.
Autors: Gatis Tropiks http://nesaki.blogspot.com

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru