17.09.09

Jaunie lopu kaušanas noteikumi.

Visstulbākā jebkad manis redzētā protesta akcija, ko šodien pamanīju bija «Dzīvnieku draugu fonda» «pret cietsirdīgu lauksaimniecības dzīvnieku kaušanas metožu ieviešanu Latvijā, kā arī prettiesisku un nedemokrātisku likumdošanas procesu».
Es nesaprotu un nekad nesapratīšu tamlīdzīgu dibinājumu protesta akcijas, jo manuprāt viņiem pašiem nav īsti skaidrs pret ko viņi paši protestē, tomēr paņemsim dziļāk:” Dzīvnieku drauga fonds” uzskata, ka pašreizējā «Dzīvnieku aizsardzības likumā» atspoguļojas Latvijas līdzšinējā tiesiskā kultūra un vēsturiskās tradīcijas dzīvības aizsardzībā un cietsirdības novēršanā, un sabiedrības izpratne par vērtībām. Latvija līdz šim varēja lepoties vai vienkārši atkal izcelties ar to, ka ir valsts, kur likums aizliedz izmantot un nogalināt dzīvniekus reliģiskajos rituālos. Bet par kādiem sūda (atvainojiet par izteicienu) reliģiskajiem rituāliem iet runa??? Vai šī dīvainā fonda pārstāvji jebkad savā dzīvē ir bijuši ārpus Latvijas, vai viņi zin arī to, ka eksistē tāda lieta, kā savstarpēja cieņa un arī savādāki reliģiskie uzskati, jeb vai kurš no tiem protestētājiem ir bijis īstās latviešu cūku bērēs???
Kliegt ar plakātu rokās, uz kura attēlots dzīvnieks kam novilkta āda, un stāvēt savās ādas kurpēs (jo tās ir tik ērtas), nešķiet smieklīgi??? Sacelt traci par to, ka Saeima vēlas veikt izmaiņas likumā, jo vēlējās nākt pretī uzņēmējam, kurš dod darbu cilvēkiem, maksā nodokļus un cīnās, lai nodrošinātu darbavietas saviem darbiniekiem. Ieguldīt savus finansiālos līdzekļus un laiku, lai pateiktu ka ir pret jaunām kaušanas metodēm kuras patiesībā ir vecas kā pasaule?
Trīs stundas protestēt? Nu nav tas normāli, trīs stundas šie vairāki desmiti cilvēku varēja pavadīt piemēram uzkopjot kāda Rīgas parka zālienu un visiem būtu prieks.
Ir jau mums dažādi dīvaiņi un tas jau laikam kļūst par normu, ja ES mums uzspieda likumu, ka mēs pat savu izaudzēto ruksi pat nedrīkstam kaut mājas pagalmā, ja vēl man tagad pateiks, ka tā ir inkvizīcija mājas pagalmā (tas laikam Hičkoka filmu vai Zāģis 4 iespaidā), tad es pajautāšu vai cilvēkam viss kārtībā ar galvu. Pilnam komplektam mums trūkst KL panta par nepareizi nogalinātu dzīvnieku, vai panta par dzīvnieka novešanu līdz pašnāvībai.
Jautājums šeit nav par to kāpēc tika taisīta protesta akcija, bet kas pateicoties šim troksnim tika noslāpēts? Kāds bija protesta akcijas mērķis, kas bija finansētājs un kas ir šis dibinājums, kā intereses tas pārstāv, kur var iepazīties ar tā statūtiem?

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru