28.07.09

Pirmo nedēļas dienu kopsavilkums

Sēžot un pārlasot visu, kas notiek mūsu LV, mati vēl joprojām ceļas stāvus, bet ar to vairs nevienu nepārsteigsi.:) Pārdomas izraisīja vakardienas, nu jau kārtējais „izlēciens” no TP puses, ka rezultātā pazeminās lielāko LV uzņēmumu vērtspapīru cenas biržās (un tas būtu tikai loģiski, bet TP par to ir nošpļauties), un Godmaņa vispārīgas atklāsmes, kas tajā gudrajā SVF līgumā teikts. Secinājumi, sākas sabiedriskās domas iesildīšana, un visas pazīmes liecina par to, ka tulīt sāksies vēl lielāki joki un lielākā tautas masa, kas vēl jutās puslīdz pārtikuši, arī sajutīs cash flow trūkumu savā bankas kontā, vispār jau I.Godmanis tāds sakarīgs večuks un es jau ticu, ka viņš vēlas kaut ko glābt, bet viņam tas viss sanāk, tā kā caur d....u, nav jau jābūt vēsturniekam, lai atcerētos Privatizācijas procesu (I.Godmanis premjers), Krājbankas straujo lejupslīdi (I.Godmanis valdes priekšsēdētājs?), taupības krāsniņas (I.Godmaņa politikas rezultāts), nu un jauno laiku vēsture, viss šis lielais jandāliņš, kas patiesībā sākās aiz.... nu OK, uzpūstā kredītburbuļa, bet no cik daudz problēmām mēs tiktu vaļā, ja Parex banku nebūtu noveduši līdz bankrotam, divi mazie gudrinieki, es pat pieņemu, ka A.Lavents nevar mierīgi naktīs gulēt, jo šo nabagu toreiz „pameta zem tankiem”, jo viņš nu ļoooti negribēja dalīties ar valsts pārstāvjiem, atšķirībā no diviem jaukajiem kungiem, kuri pat pamanās uz to visu iedzīvoties. Tas viss sīkums,
Saprotu, ka I.Godmanis meklē divus scenārija variantus, paaugstināt ieņēmumus, vai samazināt izdevumus, kad runā par izdevumu samazināšanu, viņš domīgi rauc pieri un kasa pakausi, runājot ar žurnālistiem bieži vien aizskar auss ļipiņu, vai degungalu, nav jābūt baigajam psihologam, lai tulkojot žestu valodu, varētu apgalvot uz 99% večuks laiku pa laikam baigi muld.
Nedēļu atpakaļ satiku vienu paziņu, kas strādā FM par vienkāršu klerku, un neko īpašu nedarot saņēma ap 400Ls pēc nodokļu samaksas. Dzerot kokteili, nonācu pie šādas informācijas. Valsts pārvalde, nu vismaz ministrijās strādajošie saņem sekojošus labumus: visa alga uz papīra un oficiāli + veselības apdrošināšana + 13.alga uz Ziemassvētkiem + un te es biju beigts, atvaļinājuma nauda tiek maksāta, gan aizejot atvaļinājumā (un to apmaksā pilnā apjomā), gan atnākot no tā, tas ir 2x. WTF es prasu, tas viss sīkums, tauta padauzīja logus un bišķiņ patrakoja, un valdība nāk klajā ar paziņojumu, OK mēs nogriezīsim algas par 15 %., tad viņi noreportē, ka viss ir izdarīts, bet kas notika patiesībā, klerkiem vienkārši neizmaksāja atvaļinājuma kompensācijas 2x bet gan tikai vienu. Nāca otrs samazinājums atkal šie sataisa brīnumus, darba stundas pamatlikmi jau nesamazināja, bet samazināja darba stundu skaitu, lai vēlāk aizbildinoties ar dažādiem iemesliem atsāktu atkal strādāt normālās 40 stundas nedēļā. Bet ne par to ir šis stāsts, šodien laikam sākās NEW Wave 2009 un pārbaudītais pilsoņu uzvedības modelis ir sekojošajā: kad tauta sak protestēt, dodiet tai maizi, vīnu un izklaides:):)Parādījies arī jauns draugiem.lv projekts, kas sevi ietver brīvā riska fonda izveidi, interesanti ar ko tas beigsies, bet par to citreiz. Vispār šobrīd atpūšos tādēļ arī ieraksti sanāk tādi saraustīi, bet no nākošās nedēļas labošos.:)):):)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru