28.07.09

Ievadam...

Labi jau labi, tagad vakarā sēžot un filozofējot mēs nonācām pie slēdziena, ka vidusmēra statistiskais latvietis dienā noklausās vidēji 3 ziņu raidījumus un pēc tam šīs ziņas vēl paskatās televīzijā, (kā izcilāko TV brāķa piemēru laikam atkal pieminēšu I.Supes un K.Seržanta tandēma veidoto "Degpunkts", kas it kā skaitās ļoti svarīgu action notikumu raidījums, bet izrādās, ka šāda ziņa ir tikai viena un aizņem 2 minūtes no kopējā raidlaika, un pārējais ir kāda lauku ciemata dzērāju kautiņa analīze, vai pīles atbrīvošanas no tīkliem apskats),OK un ejot tālāk- apkopot visas šīs ziņas ir neiespējami, jo uzrodas jauni un jauni ziņu portāli, ziņu raidījumi, un tas savukārt nozīmē, ka informācijas apjoms kļūst tik liels, ka mums jau ir jāsāk šķirot, kuras ziņas ir vēlamas, uzticamas un aktuālas, jo gan televīzijai, gan radio, ka mēdijiem ir jaizpilda noteiktais ētera laiks, avīzei jaizpilda laukums un lielajiem ziņu portāliem jāmēģina izcelties ar to, ka šie ziņu ieliek pirmie. Tad nu daudzi no mums un es tajā skaitā, skraidām, kā aklie pa baseinu un patstāvīgi atsitam savu galvu pret nederīgās informācijas sienām. Labākais piemērs manuprāt šādai ziņu ierobežošanai ir Twitters, kamēr cilvēks kuram mēs sekojam ir interesants mēs tam sekojam un, kad tas paliek neinteresants vai pārāk vienveidīgs mēs no viņa atvienojamies. Un visi ir apmierināti:) Tāpēc centīšos šajā vietnē katru dienu pateikt četros teikumos par galveno, interesanto vai vienkārši problēmu kura būtu jāpaceļ.

3 komentāri:

  1. es galīgi laikam neesmu vidējais latvietis- tv neskatos, radio neklausos, arī avīzes nelasu. Internetu vasarā izmantoju reti.
    Novērojums viens- pašu svarīgāko tāpat sanāk uzzināt, pārējais patiesībā ir nevajadzīgi, pēc dienas vai nedēļas tas viss jau ir pagaisis un tāpat laimes daudzumu dzīvē pavisam noteikti nav pavairojis. Pietam LV ziņas lielākoties stāsta visu negatīvo.

    AtbildētDzēst
  2. pekausi, jā to nu es redzu... jo vidusmēra statistiskais latvietis netu naktī arī nejūzā:)

    AtbildētDzēst
  3. Jā, viņš guļ un sapņo, ka rīts būs labāks par vakaru, ka strādāt tāpat nav vērts, jo krīzes laikā neko nemaksā un ka patiesībā pie visa vainīgi ir viņu prieksteči, kuri jau uzreiz neuztaisīja patstāvīgu valsti, bet gan ļāvās pakļauties citiem. ha ha. Šodien uzzināju, ka Indijā ļoti grūti tikt Tehniskajā Universitātē, labi, ka pie mums tā nav.

    AtbildētDzēst