26.06.14

Kā tukša alus pudele tomēr izrādās pilna, jeb CIRKS TIKAI SĀKAS!



Jūtu tomēr jāraksta, jo tas ir reāls VĀKS... sākums tam visam bija aizpagājušajā vīkendā, kad aizbraucu uz Lucavsalu, lai kulturāli atpūstos, pasauļotos, varbūt paveikotu, un vienkārši nestresojot atpūstos. Un visa epopeja sākās,  ar manis piemodināšanu, un frāzi : „Vai tās ir jūsu alus pudeles”? Norādot uz blakus mētājošajām tukšajām alus pudelēm, un šo frāzi man uzdeva, kā izrādās, RPP kārtībniece Kristīne Pabērza

Atbildēju, - dabiski, ka nav,- un griezos uz otriem sāniem, bet Kristīne nesaprotot, ka tiek vienkārši sūtīta tālāk savās darba gaitās, eskalēja radušos situāciju, jo nespēja noticēt, ka kaut kāds vienkāršs džeks - traktorists, kurš guļ, sauļojās un ir vēl absolūti skaidrā (tas arī ir pierādīts), vienkārši pasaka ko domā par situāciju un sākās varas demonstrācija pilnā apmērā,  kārtībniece saka  - dod personas datus rakstīsim protokolu, atbildu,  -nav tāda likuma kurš noteiktu, ka man jebkuram, pa ielu ejošam policistam, būtu jāuzrāda savs ID, JO TĀDA VIENKĀRŠI NAV”.  
Nē, esot gan, kā izrādās, (bet viņa nav), atbildu, OK, garastāvoklis sabojāts vienalga, rakstiet protokolu, sauciet ekipāžu, lai tik ved uz iecirkni. Ko arī Kristīne nekavējoties, ar vārdiem:"Šas tebe pokažem Kuzkina matj", izdarīja, ekipāža atbrauca (par to kas notika no mantu izņemšanas brīža, līdz atdošanas brīdim, ir vēl vesels stāsts. Ekipāžas patruļnieki, painteresējās ko es tāds gudrs patrāpijies, kas man glaimo, varbūt ne tā šie bija domājuši, bet sacītā jēgu aptvēram uztvēru manuprāt pareizi) Bet nu īsumā, aizbraucu uz turieni, nosaucu savu personas kodu, lai savāktu protokolu, un tītos atpakaļ uz mājām. 

Nākamais cēliens: Notiek nākošās pirmdienas dienā, kad devos uz viņus uzraugošo iestādījumu Lomonosova ielā 21, lai ierosinātu disciplinārlietu pret kārtībnieci, kura acīmredzami ir pārkāpusi sev dotās pilnvaras. Priekšniekam jautāju, kā tad tā, ja es esmu ar tukšu alus pudeli un prasu to iedokomentēt protokolā, vai da jebkur, man atbild sekojoši : „Nu nav vienkārši tāda definējuma iekš RDSN un mēs likuma pantus neizdomājam, UZMANĪBU,(un tālāk seko ģeniāls citāts) MĒS VIENKĀRŠI NEVARAM IERAKSTĪT VĀRDU "TUKŠA", BET TIKAI ATVĒRTA, jo viņa tāda ir.”. Es saku, - bet ja nav pamatojuma, tad uz kāda pamata tiek sastādīts AKZ (administratīvā pārkāpuma ziņojums), nu un sarunas gaitā, izrādījās, kad droši vien, kārtībnieces bija nogurušas, vai arī eskalēja situāciju izejot no manas attieksmes, un tāpēc ar aizrādījumu par tukšu alus pudeļu mētāšanos blakus neizteica, un ja es nebūtu par to lamājies twiterī, tad nebūtu manu tālāko piedzīvojumu (šobrīd vairs neticu, un tā tas tiešām nav). Hmmm, kā tad tā, - prasu, -ja pie manis pienāk policists un vienkārši viņam slikts garastāvoklis, viņš mani var aizvest uz iecirkni, tikai tāpēc, lai ieriebtu?. Atbilde, - Jā ir arī tādi gadījumi... OK, braucam tālāk.

Pienāca šodien ilggaidītā, lietas izskatīšanas diena, dienas iznākums un daži fakti.
Izejot no kārtībnieces skaidrojumiem alus par 2/3 bija pilns un rokā............DOH... Es ne, tas ka neticēju, tam kas tur ir uzrakstīts, bet pārlasīju 158x un vienalga nenoticēju....
Es neesot ĻAUNPRATĪGI pakļāvies policijas darbinieka likumiskajām prasībām, par ko ir papildus ierosināta vēl viena lieta, un to jau izskatīs tiesā, jo tas tiek izskatīts pavisam pēc cita kodeksa. RPP Zemgales reģiona nodaļas priekšnieks, tiešām ļoti sakarīgs un cilvēcīgs, bet tomēr vairāk sliecās ticēt kārtībniecēm ne jau man... 

Nu ko, priekšā paredzamas vēl vismaz 2 tiesas, viena notiks pēc APK 175. Panta, otrs ir piespriestais RPP pēc RDSN 80. Panta to pašu 13. Daļu.(jo par aplamo 14.daļu jau vairs neviens pat neiepīkstējās, laikam saprata, tomēr "perebors") Apelācijas kārtībā izsauksim kartībnieces , nu ļoti man gribās uzzināt, kā tur parādījās neizdzerts alus. 

Es zinu, ka eju pret sistēmu, un es esmu vienkārši uz pauzes, mani sākotnēji apmānot un izmantojot manu nekompetenci likuma pantos RPP paziņoja, ka nevar uzrādīt apsūdzību savādāk, un liedzot izmantot aizstāvja pakalpojumus (kas atkal ir iedokumentēts) (PAPILDINATS nevarot uzrādīt videoierakstu jo tas esot dzēsts!!!! kautgan MK noteikumi paredz 5 gadu glabāšanas termiņu.), tomēr atzīst par vainīgu, neizdarītā pārkāpumā. KĀ TĀ VISPĀR VAR BŪT??? 

Citējot L.Lapsu „Mēs dzīvojam policejiskā valstī, kur katrs kuram ir forma, jebkuram kuram tās nav, ātri vien var mēģināt pierādīt, kurš te ir pārāks.”

PEACE, sekojat apdeitam... Palūdzu lietas materiālu kopijas, ieskanēšu, likšu tepat ārā. Lasīsim anekdotes kopā.   

14 comments:

  1. Policisti parasti piedzejo klāt standarta komplektu, te līdz galam nav īsti skaidrs, ceru ieraudzīt arī lietas kopiju.

    AtbildētDzēst
  2. Ja tu šeit raksti patiesību, nespēju noticēt, ka tas notiek tepat Rīgā. Par Rīgas Pašvaldībniekiem ir dzirdēts, bet šis ir tāds, jācer, dokumentēts notikumu izklāsts.

    AtbildētDzēst
  3. Tu ar Lato sacenties, kurš savāks vairāk protokolus? :D:D:D:D Viņam arī tur parasti viss bez pamata, bet viņam brālis izglītots jurists. Tev sieva, mīļākā, draudzene advokāts?

    AtbildētDzēst
  4. ja nolēmi cīņu turpināt, neapstājies, vienalga uztaisīs par grēkāzi, šobrīd tev ir pozīcija, tas ir labi, sekošu līdzi.

    AtbildētDzēst
    Atbildes
    1. Es pierādīšu tiesā, ka neesmu vainīgs un īstie noziedznieki, kuri sniedzot nepatiesas liecības mani apmelo, kā minimums tiks atbrīvoti no darba.

      Dzēst
  5. tas ir kāds šausmu filmas trilleris?

    AtbildētDzēst
  6. Tauta gaida turpinājumu, kad būs ieskenētie materiāli?

    AtbildētDzēst
  7. Vissatraucošākais, ka tā ir viena alus pudele ap ko šeit ņemas. Cik daudz nodokļu naudas un cilvēku laika tam visam ir iztērēts. Laikam policisti sēž visu laiku bezdarbībā.

    AtbildētDzēst
  8. Mūžu dzīvo, mūžu mācies! Padoms nākotnei - nākamreiz šādā gadījumā fiksi uzņem pudeles selfiju, lai būtu tiesā praktisks pierādījums nevainībai ;-)

    AtbildētDzēst