27.12.11

Mēs Jūs atceramies, jeb kā pareizi taisīt biznesu uz labdarības fona.

Noslēdzot šo  gadu gribējās uzrakstīt kaut ko foršu, bet dzerot savu iecienīto kafiju sāku lasīt akcijas uzlīmes tekstu, un tad galvā sametot skaitļus nolēmu tomēr uzrakstīt arī par šo interesanto akciju, kas tiek dēvēta par labdarības pasācienu.
Teksts, kas ir atrodams uz akcijas uzlīmes skan sekojoši: nopērkot 400g vai 500g kafijas iepakojumu tu ziedosi 2 tasītes jeb apmēram 12 gramus kafijas veciem cilvēkiem.
Ir jau tikai apsveicami, ka kāda kompānija arī vispār kaut ko ziedo, bet nu nevajag jau to ar tādu „pompu” pasniegt, ka patstāvīgi tiek reklamēti TV, attiecīgi pretim saņem reklāmlaiku un attiecīgi palielina pārdošanas.
Tātad atgriežoties pie skaitļiem.
500gr iepakojums, kas tiek pēc tam atdots pensionāram = apm. 41,7 pirkumi
400gr iepakojums (kuru man tā īsti nemaz nav gadījies redzēt)= 33,34 pirkumi
Lai būtu taisnīgi un neteiktu, ka skaitļi pārspīlēti ņemsim vidējo 37,5 pirkumi ir jāveic, lai kāds no pensionāriem tiktu pie tās kafijas pakas no  kafijas  izplatītāja  SIA Sara Lee Baltic.

Viena kafijas iepakojuma vidējā cena mazumtirdniecībā  ir 3Ls/500gr.
12 grami kafijas, izplatītājam varētu izmaksāt apmēram 2-3 santīmus.

Bet,  lai pensionārs tiktu pie „labdarības” kafijas iepakojuma, patērētāji samet kopā apm. 110Ls un pensionārs tiek apbalvots ar pašu izplatīto produktu, tā sacīt win-win, mums nav jāapdrukā krūzītes, jāpasūta citi nevajadzīgi loriņi, jo tas mums samazinātu mārdžu, un tiekam vaļā no nerealizētās produkcijas gūstot papildus peļņu un palielinot pārdošanas apjomus, kuri tiks realizēti pateicoties realizētajai reklāmas, labdarības kampaņai. 
Jeb citiem vārdiem sakot, kampaņai būtu jāsaucas tā, iepērkaties pie mums par 100Ls un mēs ziedosim 2 santīmus labdarībai... Es pieņemu, ka redzot šādu uzrakstu, neviens neiepirktos pat par latu, un parasts mārketinga menedžeris par šādu tekstu tiktu izmests ārā no darba, bet tāpēc jau ir vajadzīgi reklāmisti, lai to visu skaisti iepakotu un pasniegtu masām, kuras atbalstīs jebkādu labdarības projektu.

Es esmu par labdarību, bet ne tādā realizējumā. 

Priecīgus svētkus.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru