13.02.10

Lauris Dripe "zeks" vai cietējs?



sestdiena, 2010. gada 13. februāris


Dripe "zeks" vai cietējs?

Jau 2008.gada beigās, pār visu Latviju nošalca vēsts: pie rokas pieķerti maluzvejniecībā ir brāļi Dripes, tobrīd Satiksmes ministra padomnieks LaurisDripe, kurš būdams valsts AS "Latvijas Valsts televīzijas un radio centrs" valdes priekšsēdētājs aizdevās padurt lašus jo ar vairāk nekā 1000Ls lielu algu jau lašus nevar nopirkt, uzdūrās virsū reidam, ko organizēja projekta "Sargāsim dabu" laikā, kas tiek īstenots ar Vides aizsardzības fonda atbalsu.

Un kas notika, ieslēdzās lielās lokomatīves, lai tādus slimniekus aizsargātu.

Labi OK inspektori piemuldēja ka cilvēciņš pakritis, tādēļ dabūjis pārs punus, un Juris(inspektors kurš "uzšāva" abiem slimniekiem) nav nekāds zelta gabaliņš bet jautājums paliek atklāts, kādēļ Jānis Zeltiņš kurš arī devās maluzvejnieka gaitās tikai citā laikā un trešo reizi pēc kārtas, pavisam netīšām iebrauca cietumā uz 6 mēnešiem pēc Krimināllikuma 110.panta 2.daļas, tikai dēļ viena nodurta laša, bet vai šajā gadījumā, šādi indivīdi tiek attaisnoti?
Ak nu jā........ aizmirsu, Ainārs palīdzēs vienmēr........ Ainār, ja tu šo lasi piezvani man, es ar tevīm gribu draudzēties, taisam kriminālu kopā.

P.S> Tiesa vēl joprojām nav beigusies, un neviens nav attaisnots vai notiesāts.
P.S>
Cēsu rajona prokuratūras prokurors Arnis Šūlmeisters krimināllietā, kurā par maluzvejniecību apsūdzēts bijušais VAS "Latvijas Valsts televīzijas un radio centrs" valdes priekšsēdētājs Lauris Dripe (LPP/LC) un viņa paziņa Ēriks Ruža, apsūdzētajiem lūdzis piespriest 240 piespiedu darba stundas katram.




Kā noskaidrojās Cēsu rajona tiesā, prokurors arī prasa atlīdzināt Gaujas nacionālajam parkam nodarītos zaudējumus 900 latu apmērā. Kā ziņots, saīsinātais spriedums šajā lietā tiks paziņots pirmdien, 14.septembrī.



Vakar tiesas sēdē notika lietas materiālu pārbaude un tiesu debates, kas turpinājās vairākas stundas un noslēdzās tikai pēcpusdienā.



9.septembrī Cēsu rajona tiesa pēc izsludinātā pārtraukuma atsāka skatīt krimināllietu, kurā par maluzvejniecību apsūdzēti Dripe un Ruža. 30.jūnijā un 1.jūlijā tiesa šajā lietā uzklausīja lieciniekus, bet pēc tam tika izsludināts pārtraukums.



Jau ziņots, ka pērn 3.novembra vakarā ap plkst.20 vides inspektori no biedrības "Mēs zivīm" Braslas upē pie Straupes noķēra divus maluzvejniekus. Pie viņiem tika atrastas trīs lašu mātītes. Maluzvejniecība notika dabas parkā, līdz ar to par šādu nodarījumu tiek ierosināta krimināllieta.



Krimināllieta ierosināta pēc Krimināllikuma 110.panta 2.daļas par patvaļīgu zivju ķeršanu vai citādu zivju vai ūdensdzīvnieku iegūšanu, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tā izdarīta valsts īpaši aizsargājamā dabas teritorijā vai objektā, vai ja ar to radīts būtisks kaitējums. Par šo pārkāpumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai arestu, vai piespiedu darbu, vai ar naudas sodu līdz 40 minimālajām mēnešalgām.



Pagājušā gada 19.decembrī Cēsu rajona prokuratūras prokurors Arnis Šūlmeisters pēc lietas materiālu izvērtēšanas pieņēma lēmumu par Dripes (LPP/LC) un Ružas saukšanu pie kriminālatbildības pēc Krimināllikuma 110.panta 2.daļas.



Pēc iespējamo maluzvejnieku noķeršanas tika sākti vēl divi kriminālprocesi.



Cēsu policija pagājušā gada 6.novembrī sāka kriminālprocesu par miesas bojājumu nodarīšanu Dripem pēc tam, kad saņēma viņa iesniegumu, kurā apgalvots, ka aizturēšanas laikā vides inspektori viņu situši, tādējādi nodarot miesas bojājumus.



Otrs kriminālprocess sākts, pamatojoties uz 7.novembrī saņemtu iesniegumu, kurā Ruža norāda, ka pēc nogādāšanas policijas iecirknī viņam iesitis kāds no inspektoriem.



Pēc lietas materiālu pārbaudes Cēsu rajona policijas pārvalde (RPP) beidza izmeklēšanu krimināllietās par bijušā AS "Latvijas Valsts televīzijas un radio centrs" (LVRTC) valdes priekšsēdētāja Laura Dripes (LPP/LC) un viņa paziņas Ērika Ružas iespējamo fizisko ietekmēšanu, pastāstīja Cēsu RPP priekšnieka vietnieks Jānis Goba.



Policija izmeklēšanā konstatēja, ka miesas bojājumi Dripem nodarīti aizturēšanas brīdī, kad viņš centies bēgt, un viens no biedrības "Mēs zivīm" inspektoriem viņam uzkritis uz sāniem. Tā radušies miesas bojājumi, kuru dēļ Dripe pēc aizturēšanas nogādāts Cēsu rajona slimnīcā, no kuras nākamajā dienā izrakstījies.



Saistībā ar Ružas iesniegumu tiesu medicīnas eksperts konstatējis, ka miesas bojājumi maluzvejniecībā apsūdzētajam policijas iecirknī nav nodarīti. Kā stāsta Goba, pēc abu aizturēto nogādāšanas iecirknī vienam no inspektoriem ar Ružu bijis dialogs un inspektors domājis, ka Ruža tam taisās sist, tādēļ pielicis priekšā celi, kas atradies netālu no Ružas galvas. Arī policijas novērošanas kamerās šis fakts konstatēts, taču izmeklēšanā secināts, ka miesas bojājumi aizturētajam nav nodarīti.



Dripe un Ruža Cēsu rajona prokuratūrā divas reizes pārsūdzējuši šos Cēsu rajona policijas lēmumus, ar kuriem policija beidza izmeklēšanu krimināllietās par Dripes un Ružas iespējamo fizisko ietekmēšanu, pastāstīja Cēsu rajona prokuratūras virsprokurore Ingrīda Andersone.



Prokuratūra sūdzības izskatījusi, taču policijas lēmumu nav mainījusi.

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru